2016. február 21., vasárnap

Tizenötödik fejezet

Ethan

Furcsa módon a fiúkat ért „baleset”, és a szerelmi bánat okozta közös nevező, közelebb hozott minket Lucasszal. Egyikünknek sem volt ahhoz kedve, hogy egyedül dekkoljunk a szobánkban, inkább késő éjszakába nyúló kártya partikat rendeztünk, ahol némi lelkizésre is sor került, de a nagy nevetések sem maradtak el. Szerettem, amikor Lucas a családjáról mesélt, ugyanakkor irigység fogott el, mert nekem sem testvéreim, sem szerető szüleim nem voltak. Én csak a kiskoromról tudtam beszélni, amikor még anya élt, mert az utána következő időszak szóra sem volt érdemes. Jól esett belemerülni a nosztalgia hívogató hullámaiba, és pár percre újraélni azokat a napokat, amikor egy lepukkadt busszal az országot jártuk, és minden este láthattam anyát a színpadon. A szerelmi ügyeket megpróbáltuk kerülni, bár Lucast többször le kellett beszélnem arról, hogy a Nirvanába menjen ahhoz a bizonyos csajhoz. A neten megmutatta a képeit, és meg tudom érteni, hogy miért van annyira oda érte, de azt tanácsoltam neki, hagyjon időt arra, hogy leülepedjenek benne a dolgok, és ne gondoljon folyton folyvást Lisette-re, próbálja meg azt a stratégiát követni, amit én találtam ki Sophiával szemben.
Naponta meglátogattuk a többieket a kórházban, és Tomi minden alkalommal bocsánatot kért tőlem azért, amiért nem tudott eleget tenni az ígéretének, és nem mentette meg Seyongot a támadók markából. Hiába ismételtem el neki százszor, hogy nem tehet róla, hiszen őt sebezték meg először, olyan mértékű bűntudatot láttam a szemében, ami nem fog egykönnyen semmivé válni. Annak ellenére, hogy fájdalmak kínozták őket, azt vettem észre, elég jókedvük van, ami szerintem annak köszönhető, hogy ők ketten is összecsiszolódtak a kényszerpihenő során.
Jonghyun kihasználva a srácok távollétét, kezelésbe vette Lucast meg engem, és fáradozásai nem voltak hiábavalók. Hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy már nem úgy mozgunk, mint a fabábuk, amiket dróton rángatnak, és nem veszítjük el az egyensúlyunkat egy-egy cifrább lépésnél, hanem könnyedebben, erőfeszítések nélkül tesszük meg azokat. Tudom, hogy sosem leszek olyan profi, mint újdonsült koreográfusunk vagy Seyong, de örülök annak, hogy nem vagyok teljesen antitálentum ezen a területen sem. Jonghyun pár nap alatt többet ki tud hozni belőlünk, mint amire a sulis tánctanár több mint egy hónap alatt sem volt képes.
Lucasszal sokat jammelgetünk esténként. Megtanítom őt basszusgitározni, ami egyrészt könnyebb a normál gitárnál, másrészt gyorsan tanul a srác, úgyhogy hamar átlépünk a tanulós fázisból a zenélősbe. Lucas annyira fellelkesedik, hogy megveszi élete első basszgitárját, a kártyázást pedig felváltja a hajnalig tartó éneklés és gitártépés. Rövid idő alatt olyan összeszokott párossá válunk, mintha évek óta játszanánk együtt.
Egy napon Lucas felhívja a figyelmem arra, hogy egy újonnan megnyílt rock klubba énekest keresnek néhány este erejéig, és szerinte ki kéne használnom a kínálkozó alkalmat. Kezdetben vonakodom, de titkon mindennél jobban vágyom arra, hogy teljes zenekarral a hátam mögött lépjek fel, belekóstolva abba az életbe, amit mindig is élni akartam. Összeszedem a bátorságom, megbeszélek egy találkozót a zenekar tagjaival, és nemsokára már tőlünk hangos a klub rejtekében található próbaterem. Mivel Tomiék nélkül nem tudunk a 4TUNE munkálataival haladni, több szabadidőm van, így simán fel tudok készülni a várva várt koncertre, amin vérbeli rock slágereket fogunk feldolgozni. Az együttesben játszó fiúk jó fejek, nem olyan züllött alakok, amilyenek a kemény csávók szoktak lenni, ezért könnyen be tudok illeszkedni közéjük. Nem cikiznek azért, amiért valójában egy boyband tagja vagyok, inkább elismerik a tehetségemet, de nem próbálnak rávenni arra, hogy hagyjam ott a csapatot, amiben hivatalosan játszom. Apám szerencsére nem értesül a dologról, minden figyelmét az köti le, hogyan tartsa titokban a Seyongékat ért támadást, és hogy milyen fedő sztorit találjon ki a 4TUNE átmeneti hallgatása miatt.
Amikor eljön a fellépés estéje, idegesen megyek be a klubba. Lucas elkísér, azt mondja, semmi pénzért nem hagyná ki a debütálásomat, a pánikomon viszont nem segít túlzott lelkesedése. Sok minden múlhat ezen a koncerten. Már az első pillanatban látom, hogy ez a hely más, mint azok a füstös kocsmák, ahol eddig játszottam. A klubban nem negyvenes részegemberek dorbézolnak, a hallgatóság nagy részét fiatal fiúk és lányok képezik, akik jól fésültek, és maximum koktéloznak vagy egy-egy pohár bort hajtanak fel. Sosem voltam még lámpalázas, gondolom azért, mert eddig nem volt tétje a dolognak. A részegek előtt olyan volt fellépni, mintha otthon, magamban gitároztam volna, hiszen abban az állapotban azt sem tudták, hogy hova tértek be, mielőtt leitták volna magukat. Megrémiszt, hogy ezúttal fürkésző tekintetek fognak rám tapadni, mivel ezek a srácok azért jöttek el, mert tényleg érdekli őket az, amit csinálni fogunk. Nem az alkohol csábította be őket, hanem a zene iránti szeretet, és ha elcseszem, akkor többet nem léphetek itt fel. És én nem akartam elcseszni. Még ha egyszer sem fogok rock istenként feltűnni a több tízezres csarnokok színpadán, csak ebbe a kellemes hangulatú klubba nézek le időnként, akkor is elégedettnek fogom érezni magam. De jelenleg annyira kétségbe vagyok esve, hogy úgy érzem, képtelen vagyok kimenni a közönség elé. Szeretnék elmenekülni, pedig soha nem tettem ilyet. Talán nem is vagyok zenésznek való, hiszen ha egy kis klub ilyen érzéseket vált ki belőlem, mi lenne a hatalmas csarnokok esetén? El kell fogadnom, hogy nem tudom megállni a helyem, és inkább azelőtt lépek le, mielőtt még égőbb szituációba keverném magam. Például a zenekar elkezdene játszani, nekem viszont egy hang sem jönne ki a torkomon. Ezt nem kockáztathatom meg, idejében el kell hagynom a süllyedő hajót. Vannak elképesztő hangú énekesek, akikből azért nem válhatott nagy sztár, mert a lámpaláz olyan mértékben eluralkodott felettük, hogy élvezhetetlenné tette a produkciójukat. Semmi értelme nem lenne annak, ha egész műsor alatt remegnének a lábaim, szakadna rólam a víz, a hangom pedig hamisan csengene az izgalom miatt. Az a közönség számára sem lenne kielégítő, de nekem sem okozna örömet, csak rossz érzéseket keltene bennem. Inkább szólok Lucasnak, hogy menjünk haza, és folytassuk az otthoni közös zenélgetést, abban örömömet tudnám lelni. Felesleges egy olyan dolgot erőltetnem, amiben nem érzem jól magam. Ha itt maradnék, végig görcsben lenne a gyomrom, de nem akarom, hogy az egészségem rovására menjen a zene, aminek a felszabadulást kéne elhoznia, mint eddig.
Lucast keresve körülnézek, de sehol sem látom, viszont nincs időm a bámészkodásra. Pár perc múlva kezdenénk, ezért azelőtt kell elhúznom innen, mielőtt a többiek felrángatnának maguk mellé. Szégyenemben lehajtom a fejem, mivel nem szokásom cserbenhagyni azokat, akik számítanak rám. Mi lesz, ha rájönnek, szó nélkül mentem el, már helyettest sem fognak találni az utolsó pillanatban. De nagyobb bennem az ösztön, hogy a saját bőrömet mentsem, ezért fájó szívvel, de hátat fordítok a helynek, ahol annyira szerettem volna megmutatni, hogy mire vagyok képes. Kedvem lenne elmenni abba a pubba, amit régen annyira szerettem, és alkoholba fojtani a bánatom, de nem akarok találkozni azokkal a lúzerekkel sem.
– Ethan, mit csinálsz te itt?  megfordulok, amikor meghallom Rebecca hangját, és meglepetten bámulom őt. Én kérdezhetném tőle, hogy mit keres itt, de felfedezem, hogy két lány kíséretében érkezett, és előttük nem akarom kérdőre vonni őt. Csak állok ott némán, és akaratomon kívül kezdek elveszni szeme kékjében. Azt a piros ruhát vette fel, amit én vásároltam neki azon a napon, amikor megismerkedtünk, ami bár továbbra sem feszül rajta kellőképpen, mégis letaglóz a kisugárzása, ami olyan erős, hogy a másik két lány elbújhat mellette, mert számomra olyan jelentéktelenek, mintha ott sem lennének. – Csajok, menjetek előre, mindjárt követlek titeket én is – mondja Becky, a lányok pedig engedelmeskednek neki, bár vissza-visszafordulnak, és úgy néznek rám, mint akinek egyetlen szavától összepisilnék magukat. Én viszont rájuk sem hederítek, sőt, örülök neki, hogy végre kikerültek a képből. Csak zavaró tényezők voltak, bár Becky felbukkanása is hátráltat abban, hogy feltűnés nélkül távozzam a helyről.
– Mennem kell – közlöm a szokásos rideg hangszínnel, ahogy Rebeccához beszélek általában. Eszembe jut, hogy megfogadtam, barátok leszünk, ezért lágyabb tónusra váltok. – Nem jön be ez a hely, inkább másik után nézek.
– De hát te fogsz ma fellépni – mondja felháborodva, és határozottan tesz felém egy lépést.
– Ezt meg honnan tudod? – Zavartan söpör az arcába néhány kósza hajfürtöt, és az a gondolat suhan át az agyamon, hogy én szeretném az ujjaim alatt érezni selymes tincseit.
– Bent voltam Seyongnál a kórházban. Tudod… bírom őt…
Szóval… ő mondta, hogy ebben a klubban fogsz játszani. És mivel nem volt jobb programunk ma estére a barátnőimmel, gondoltam, beugorhatnánk. De ne tereld el a szót a lényegről. Miért nem vagy bent a többiekkel, néhány perccel a kezdés előtt? – Nem vallhatom be neki, hogy megfutamodtam, hogy csődöt mondtam, mint zenész. Ezzel saját magam előtt is elismerném, pedig sokkal könnyebb a tagadás homályába feledkezni. Miért avatkozik már megint az életembe ez a lány? Olyan egyszerű lett volna kisétálni innen, és kedvem szerint cselekedni, erre bele kellett botlanom, és szembe kell néznem vádló kérdéseivel. Megint megharagszom rá, ezért eldöntöm, nem fogok kertelni, végül is, semmi köze ahhoz, hogy mit csinálok.
– Egyszerűen az egésztől elment a kedvem. Nem akarok ma fellépni. Ez van. Engedelmeddel megyek, és alszom egyet, mert eléggé lefárasztanak a táncpróbák. Rájöttem, hogy a kettő nem megy egyszerre, és inkább a 4TUNE-t választom, abban úgyis több lóvé van. – Elbúcsúzom tőle, és sietve megindulok, de egy kettőre mellettem terem, és elkapja a karom, amivel megállásra késztet.
– Hazudsz. Minden álmod a rock zene volt, és most csak úgy feladnád, amikor itt állsz a kapujában? Miért nem mondod el, hogy mi történt valójában? Apád megtudta, és megtiltotta, vagy mi? – Miért kell ilyen idegesítőnek lennie? Mint egy légy, amit nem tudsz levakarni magadról, és a bosszantó zümmögésével az őrületbe kerget.
– Tudni akarod az igazat? Hát jó. Beijedtem, lámpalázas vagyok, úgy érzem, megfulladok odabent. Most boldog vagy? Menj, és újságold el a barátnőidnek, hogy a nagy Ethan Lance, akiért úgy odavannak, egy beszari alak, aki harcolni sem képes az álmaiért. – De ahelyett, hogy elmenne, felemeli a kezét, és lassan végighúzza az ujjait az arcomon. Hideg a keze, de ez pont jól jön, mivel kellemesen lehűti a dühtől felforrósodott bőrömet. Ujjai nyomán távozik belőlem a félelem, pedig tudom, hogy nem lenne szabad élveznem, és nem lenne szabad megengednem, hogy ezt csinálja.
– Te zenésznek születtél, Ethan. Már az anyukád pocakjában megfertőzött a zene iránti szeretet. Ugye tudod, hogy anyukád azt szeretné, hogy fellépj ma? És én is. Kérlek, hadd hallgassalak egész este.
– Nem tudom megcsinálni – suttogom alig hallhatóan, mire Becky közelebb húzódik hozzám, és mielőtt ellenkezhetnék, szorosan magához ölel. A karjaim maguktól kelnek életre, és annak ellenére, hogy az agyam mást parancsol, a lány vékony derekán pihennek meg. Ez nagyon nem jó így. Becky már megint túl közel van hozzám, és ilyenkor sosem tudok józanul gondolkozni. Felemelem az egyik kezem, de csak azért, hogy megérinthessem a haját, amin megtelepszenek a hold pislákoló fényei.
– Becky, mi csak barátok lehetünk – suttogom, mert úgy érzem, nem bírok hangosabban beszélni. Nem tudom, kit akarok jobban meggyőzni erről, őt vagy inkább saját magamat.
– Tudom – feleli, és mintha a beletörődés csalódott hangján szólalna meg. Szükségem van rá, amitől egy gazembernek érzem magam. Nem akarom őt bántani, de azt sem tudom megadni neki, amit érdemelne. Darabokra hullok a ténytől, hogy nélküle nem tudom bevállalni a szereplést, de ha így ölel, talán elhiszem, hogy képes vagyok felülkerekedni a démonjaimon. De miért kell ehhez Rebecca támogatása? Próbálom magam azzal hitegetni, hogy csupán azért vált ilyen fontossá számomra, mert Sophia unokahúga, és érezhető hasonlóságok vannak közöttük, de nem vagyok biztos benne, hogy ez valóban így van-e. Ha viszont tényleg csak egy Sophia pótlékként használnám őt azon az elven, hogyha ló nincs a szamár is jó, azt soha nem tudnám megbocsátani magamnak. De attól tartok, amíg ilyen szorosan simul hozzám, nem fogok tudni jó döntést hozni.
– Egy utolsó szemétnek érzem magam… Szeretnélek megcsókolni, mert azt hiszem, az erőt adna, de… nem akarlak kihasználni téged… – nyögöm ki azt a gondolatot, ami egyre csak a fejemben jár, és amit nem tudok kiűzni onnan, akárhogyan is próbálom.
– Ha ez segít neked, akkor csináld… Nem érdekel, ha használsz engem… – A szánk már majdnem összeér, de az utolsó pillanatban ellököm magam tőle, mert képtelen vagyok megtenni azt, amit szeretnék. Ő nem azt érdemli, hogy játszadozzam vele, és amikor a kedvem tartja, smároljunk egyet, aztán meg napokig fel se hívjam. De amikor arra gondolok, hogy ez másként is lehetne, hogy járhatnánk, folyton Sophia arca villan be előttem, és nem tudok szabadulni attól a kényszeres vágyamtól, hogy meg kell őt szereznem. Az, hogy rokonok, még mocskosabbá teszi azt a játékot, aminek én vagyok a vezetője, és aminek nem tudok véget vetni, főleg most nem, amikor a zene miatt is mélypontra kerültem.
Rebecca nem engedi, hogy utamra induljak, visszaránt magához, a következő pillanatban pedig ajka éhesen tapad az enyémre. Nyelvével követelőzve végigsimít összezárt számon, és nem sokáig tudok küzdeni a csábítása ellen. Hagyom, hogy felfedezze a szám minden egyes négyzetcentiméterét, hamarosan levegőt is alig kapok túláradó szenvedélye miatt. Egy másodpercre elhúzódom tőle, de aztán én csókolom meg, és nem kímélem őt, ahogy ő sem tette. Hirtelen már nem is tartom olyan fontosnak, hogy fellépjek, sokkal szívesebben folytatnám ezt vele órákon át. Ez a vágy sokkal intenzívebb, sokkal erősebben tombol az ereimben, mint a Sophia iránti gyerekes vonzódásom, mégsem tudok eltekinteni attól, hogy csak kihasználom őt, még akkor is, ha ő maga kínálkozott fel.
– Gyere, szökjünk meg együtt – lihegem, de amint kimondom a szavakat, újra az ajkát keresem.
–  Nem. Fel kell lépned. Később haragudnál magadra, amiért elszalasztottad a lehetőséget. És nem foszthatsz meg attól, hogy színpadon lássalak. – nyom még egy futó csókot a számra, majd elindul a klub felé.
– Becky, várj! Szeretnék tőled bocsánatot kérni, amiért olyan bunkó voltam eddig veled. Tudod… amikor megláttam Seyongot úgy helyben hagyva, arra gondoltam, hogy el is veszíthettem volna őt. Aztán meg arra, hogy téged sem szeretnélek elveszíteni… Kellesz nekem, Becky, mint barát vagy mint… Nem tudom, csak maradj velem… – Olyan esetlennek érzem magam, talán ezért is ölel át ismét, és ez a meghitt összebújás többet jelent minden csóknál. Megfogom a kezét, és úgy közelítem meg a klubot. Eleinte visszakozik, de amikor rájön, hogy nem fogom elengedni a kezét, rám mosolyog, és így lépjük át a helyiség küszöbét. Rebecca barátnői rögtön felkapják a fejüket, majd gyilkos tekintettel méregetnek minket. Küldök feléjük egy így-jártatok-lányok-ilyen-az-élet vigyort, aztán gyengéden megsimogatom Becky arcát, és a színpad felé veszem az irányt. A zenekar tagjai aggódva néznek rám, és egyszerre szakad ki belőlük egy megkönnyebbült sóhaj, amikor elfoglalom a helyem a dobos mellett.
A show elkezdődik, én pedig egy szempillantás alatt változok át, amint felcsendülnek az első dallamok. A testem megtelik energiával, úgy érzem, képes lennék puszta kézzel kamionokat emelgetni, az adrenalin jó hatással van rám. A gitár úgy sír fel a kezem alatt, mintha kegyelemért könyörögne, de legalább másfél óráig bírnia kell a tempót. A hangom magabiztos, nem remeg az izgalomtól, hiszen már nem is vagyok ideges. Mindent beleadok, mintha ez lenne az utolsó alkalom, hogy kiadjam magamból a belőlem kikívánkozó melódiákat. Amikor észreveszem, hogy a közönségnek mennyire tetszik, amit csinálok, még nagyobb hévre kapcsolok, és közéjük hajítom a pengetőmet, hogy a koncert további részén az ujjaimmal becézzem a hangszerem. Egy lány üdvözülten kapja fel a pengetőt, és boldogan mutogatja a barátnőinek, hogy milyen szerencsében részesült. Ez az egyik lány a kettőből, akik Beckyvel jöttek, és azt hiszi, ő járt a legjobban, mert egy olyan tárgyat érinthet, amihez azelőtt az én kezem ért. Ha tudná, hogy Rebecca ajkait az én csókjaim égették nemrég, biztos nem lenne annyira elszállva magától.
Becky tekintete összekapcsolódik az enyémmel, és a fennmaradó dalok alatt nem eresztem el többé. Csak őt nézem, sőt, neki is éneklem a balladákat, amelyeket a műsor második felére hagytunk. A Nickelback Far away című számánál nem bírja tovább, és lesüti a tekintetét. Mintha egy könnycseppet is felfedezni vélnék a szeme sarkában megjelenni, a szívemet pedig valami megmagyarázhatatlan szúró érzés járja át, és csak azt tudom, hogy nem bírom elviselni, ha sírni látom. Azt akarom, hogy újra édes mosolya vegye át a könnyek helyét, ezért lemegyek a közönség sorai közé, és egyenesen azt az asztalt célzom meg, ahol ő ül. Mivel fásultan bámul maga elé, észre sem veszi, hogy előtte állok, úgyhogy óvatosan megérintem a haját, mire riadtan kapja fel a fejét. Először még több könnycsepp tódul a szemébe, amikor megfogom a kezét, de aztán sikerül kicsalnom belőle imádnivaló mosolyát, amikor lovagiasan letérdelek előtte, és csókot lehelek a kézfejére. A klubban lévő lányok száját egyszerre hagyja el egy féltékenységgel vegyített csodálkozó „ó” kiáltás, ezért inkább visszamegyek a helyemre, mielőtt nekiesnének szegény Beckynek. Összenézek Lucasszal, akinek a tekintetéből egyszerre olvasok ki elismerést, hogy drukkol ahhoz, hogy minden rendben menjen Rebecca és köztem, ugyanakkor szomorúságot amiatt, hogy ő nem romantikázhat e képpen Lisette-tel.
A koncert végén a fiúkkal egymás nyakába borulunk, és mindannyian egyetértünk abban, hogy ezt meg kell ismételnünk. Lehet, hogy nem fogok új dalokat írni, de ha annyit megtehetek, hogy a kedvenc dalaimat előadom egy jó csapattal, akkor már révbe értem. Sajnálom, hogy nem volt több időnk, mert annyira felvillanyozódtam, hogy órákon át is képes lettem volna játszani. Most nem mehetek haza, mert képtelen lennék aludni, túl frissek lennének az élmények, amik nem hagynák, hogy lehunyjam a szemem. Éhes vagyok, szomjas vagyok, tombolni akarok, csókolózni, szeretkezni…
Az ajtóban érem utol Rebeccát, és mielőtt kiléphetne rajta, megragadom a karját. Nem akarom, hogy elmenjen, vele akarom átélni azokat a dolgokat, amikre vágyom.
– Velem jössz a hotelbe? – duruzsolom a fülébe, mire ijedten rezzen össze. Úgy néz rám, mintha azt kérdeztem volna, eljön-e velem embert ölni, de ráébredek, hogy elég félreérthetően fogalmaztam. – Öhm, úgy értem, beszélgethetnénk, meg ilyesmi. A zene mindig felpörget, ilyenkor hajnalig le sem nyugszom. – Kétkedve méreget, de végül megfogja a felé nyújtott kezem, és hagyja, hogy az autómhoz vezessem. Lucas már ott áll a BMW mellett, és zavartan közli, hogy akkor ő busszal jön haza. Megrázom a fejem, és beparancsolom a hátsó ülésre. Nem fogom megengedni neki, hogy egyedül kószáljon L. A. veszélyes éjszakai utcáin, ráadásul az is lehet, hogy végül abban a sztriptíz bárban kötne ki, ami nem tenne jót neki.
Az autóban kínos csend uralkodik, amíg be nem kapcsolom a rádiót, amiből pár perc múlva a mi dalunk hangzik fel. Lucasszal felvidulunk, és a hangfalakból dübörgő dallamokkal együtt éneklünk. Eszembe jut az a túlfűtött jelenet, ami a klipforgatás alatt alakult ki Becky és köztem, utána pedig sorba pörögnek a fejemben az emlékek, amelyekben Becky elvarázsolt arcát látom, akárhányszor rám néz. A koncert alatt is olyan csodálattal kísérte végig minden mozdulatom, de nem tudtam rájönni, minek köszönhető ez a magas fokú rajongása irántam. Hiszen mindig is olyan lekezelően bántam vele, a maradék időben meg kedvemre használtam őt. De ma valami megváltozott. Segített nekem túljutni a krízisen, amiért örökre hálás leszek neki. De többet érzek iránta egyszerű hálánál. Mellette eltűnik az a csalódásoktól megkeseredett fiú, aki egyébként vagyok, és felszínre tör a bátor, szabadságra és boldogságra vágyó énem, amit csak ő képes előhívni a mélységből. Elég egy pillantása, egy mosolya, de amikor hozzám ér, akkor veszik el végleg a morcos és az egész világra dühös Ethan. Szeretném az autóban is fogni a kezét, simogatni őt, de nem akarom siettetni a dolgokat. Nyilván nem tudja hova tenni azt, hogy múltkor még azt mondtam neki, barátok sem lehetünk, most meg egyfolytában őt akarom. Ezért csak néhány kósza pillantást vetek rá, és örülök neki, amikor azt látom, hogy kezd felengedni, és nem tördeli idegesen a kezét. A mellettünk elsuhanó város fényeit fürkészi, ezért nem veszi észre, hogy őt tanulmányozom, és minél tovább nézem, annál inkább úgy érzem, hogy kell nekem. Nem tudom, hogy ez szerelem-e, de abban biztos vagyok, hogy alig bírom kivárni, hogy újra a karomba zárhassam. Olyan más ez, mint amit Sophia iránt érzek, pedig hosszú éveken át azt hittem, belé vagyok szerelmes. És lehet, hogy ez így is van, de akkor miért nem hozzá akartam rohanni a koncert után? Megtehettem volna, bevallhattam volna neki azt, amit múltkor véletlenül Rebeccának mondtam el, mégis ezt a lányt választottam. Azt a lányt, aki egyszerre dühít fel, és egyszerre ébreszt forróságot bennem, aki egyszerre idegesít a semmitmondó csipogásával, és egyszerre győz meg komoly szavaival, aki egyszerre tűnik törékeny kislánynak és szenvedély után áhítozó nőnek…
Hirtelen zavarba jövök, amikor kiszállok a kocsiból, nem tudom, mit kéne tennem. Odaszaladok a másik oldalra, és kisegítem Beckyt, mert a romantikus filmekben ezt szokták csinálni, de mi legyen ezután? És különben is, nem lesz nagyon gyanús, ha a lánnyal kettesben megyünk fel a szobámba? Apám kiakadna, vagy örülne, ha összejönnék vele? Szemmel láthatóan kedvelte Rebeccát, ugyanakkor ragaszkodott ahhoz az elméletéhez, hogy nem szabad csajoznunk, mert az elvonja a figyelmünket az együttesről. Sajnálom Lucast, mivel egyedül kullog fel a szobájába, de amikor megállítom félúton, és megkérdezem tőle, hogy minden rendben lesz-e, azt mondja, ne vele törődjek, hanem csavarjam végre az ujjam köré Beckyt. Rám vigyorog, bár nem természetes módon, de eleget kell tennem a kérésének.
Becky már Seyong ágyán ül, mikor belépek az ajtón, és szórakozottan gyűrögeti a takarót. Felhozatok magunknak egy-egy koktélt és chipset, majd elnyúlok az ágyamon a falatozó lányt figyelve. A telefonomat az éjjeliszekrényemre helyezem, és elindítom rajta azt a válogatást, ami csupa lassú dalt tartalmaz. Nem is értem, hogy rakhattam ilyen nyálas egyveleget a lejátszási listámra, de jó célt szolgál, mert a csend már kezdett feszélyezni.
– Köszönöm, hogy eljöttél a fellépésre. Meg hogy rávettél, maradjak. Nélküled nem ment volna. Komolyan mondom… Te adtál nekem erőt… – vallom be, de zavar, hogy Becky túlságosan visszafogottan és hallgatagon viselkedik. Szerintem a ropogtatnivalót is csak azért tömi magába, hogy ne kelljen megszólalnia. Túlságosan nagy távolságnak érzem a métereket, amik elválasztják egymástól a két ágyat, de nem merek odaülni mellé. Valahogy én sem érzem olyan felszabadultnak magam itt, a szobámban, mert elég intimnek találom a helyzetet.
– Ez a szoba nagyon szép – pattan fel Becky, amikor már nem bírja a közénk ülő feszültséget. Járkálni kezd, aprólékosan végignézi az összes tárgyat, ami nincs elzárva, de a legtöbb időt anya képe előtt tölti. Végigsimít az arcán, mintha az anyám érezhetné az érintését, aztán motyog valamit, amit nem értek, de mintha a képnek címezné. Aztán megpördül, és úgy csapja össze a kezét, mint egy kisgyerek, akinek verhetetlen ötlete támadt. – Megengeded, hogy lefesselek? – kérdezi olyan lelkesen, mintha az iránt érdeklődne, mikor lesz a következő szépségverseny, amin indulhat. Arcáról eltűnik a zavartság és a kétely, felhőtlen öröm költözik a helyére. Le akar festeni? Engem? Ahelyett, hogy rám vetné magát, mint a szobájában vagy a klub előtt? Mivel én sem vagyok a helyzet magaslatán, beleegyezem, hogy megtegye, hátha közben mindketten feloldódunk. Táskájából ecsetet, festékeket húz elő, és egy gondosan összegöngyölített vásznat feszít ki maga elé. Kicsit még bíbelődik, de engem nem zavar, leköti a figyelmem az, hogy nézhetem őt. Felfedezem, hogy a haja már nem olyan hidrogén szőke, mint amilyen az érkezése napján volt, fürtjei sokkal természetesebb színben pompázva hullanak a vállára. Vajon az én megjegyzésem miatt választott más árnyalatot? De miért tett volna ilyet? Ha neki tetszett az a szín, úgy kellett volna hagynia, bár ez jobban áll neki. Kihangsúlyozza kék szeme csillogását, és halványan lebarnult bőre tónusát. Ha felszedne néhány kilót, igazi bombázó válhatna belőle. Vajon az anyja írta neki elő a kényszer diétát? Vagy a modell ügynökségnél van egy súlyhatár, ami bele van írva a szerződésébe, és amit nem léphet át, különben kiteszik a szűrét? Egyszer majd meg fogom tőle kérdezni, de most inkább csendesen figyelem őt, ahogy szorgosan kevergeti a megfelelő színeket, és nagy hozzáértéssel méregeti a szöget, amiből megcsinálhatja a képet.
– Úgy érzem magam, mint Rose a Titanicban. – nevetek fel, amikor nem bírom tovább a régóta tartó csendet.
– Rose meztelenül volt, amikor Jack lefestette őt. – jegyzi meg, és olyan aranyos, amikor elpirul közben. Szeretem zavarba hozni őt, mert olyankor mindig pír lepi el az arcát, amitől még szebb lesz.
– Csak nem azt szeretnéd, ha levetkőznék? Micsoda rossz kislány vagy te! Nem volt elég a tengerparti fürdőzés? – kérdezem játékosan, majd szexibb hangszínre váltok. – Nem muszáj ilyen trükkökhöz folyamodnod, ha tényleg meztelenül akarsz látni. – Rebecca elejti az ecsetet, ami hatalmas kék foltot hagy a szőnyegen. Amikor lehajol érte, egy másik tubust is lever, de szerencsére azon rajta van a kupak. Pánikolva elkezd bocsánatot kérni, amiért összekoszolta a berendezést, én pedig nem győzöm mondogatni neki, hogy semmi baj nem történt, azért van a takarító szolgálat, hogy eltűntesse az ilyen kis balesetek nyomait. Mikor végre összeszedi magát, újra a vászonhoz hajol, és folytatja a munkát. Egy ideig hallgat, de végül lazaságot színlelve megszólal:
– Gombold ki az inged! Ha nagy festő leszek, milliókat fognak egy ilyen képért adni. Gondold el, árverésre bocsátom majd, és a gazdag tini lányok könyörögni fognak az apukájuknak, hogy minél nagyobb összegért licitáljanak rá. Minél több felület látszódik a mellkasodból és a hasadból, annál többet fogok kaszálni – jelenti ki nevetve, és kedvem lenne azt mondani neki, hogy szerintem csak ő akarja bámulni a felsőtestemet, de visszafogom magam, mert nem akarom, hogy megint összefestékezze a szobát. Elkezdek kigombolkozni, és annyira belejövök, hogy a végén teljesen szétnyitva hever a két oldalamon az ing, amit egyébként Lucastól kaptam kölcsön, mivel nekem egyetlen ilyen darab sem ékesíti a ruhatáram. Becky odajön hozzám, és óvatosan felhajtja az ing ujjait. Megborzongok, amint megérzem finom kezét, és bármit megadnék, ha abbahagyná a mázolást, és inkább engem választana az ecset helyett. Elhűlve nézi a nevet, ami cirádásan fut végig a bal alkarom belsején.
– Így hívták az anyukámat – mondom halkan, mire meghatottan rajzolja körbe a betűket a bőrömön. Azt terveztem, ha megtalálom életem nőjét, akkor az ő nevét fogom a jobb karomra tetováltatni, és a mai napig Sophia volt erre a legesélyesebb. De ahogy Becky keze a mellkasomon látható tetkókra téved, már abban sem vagyok biztos, hogy valaha szerettem-e a nagynénjét. Behunyom a szemem, és hagyom, hogy Rebecca feltérképezze a tetoválásaimat, és nagy örömömre, elég sokáig időzik az ábrák pontos elmébe vésésével.
– Ezeket nem lesz könnyű lefesteni, de megpróbálom – mondja elfúló hangon, majd visszatér oda, ahonnan eljött néhány perccel ezelőtt. Képtelen vagyok tovább feküdni az ágyon anélkül, hogy ő mellettem lenne, hogy őt érinthetném, ezért gyorsan felpattanok, és megkerülve őt a háta mögé lépek. Egy pillanatra földbe gyökerezik a lábam, amikor meglátom az eddig elkészült művét, és ezúttal saját magamról nem tudom levenni a tekintetem. Na, nem azért, mert annyira önimádó vagyok, a szememben tükröződő érzés fog meg igazán. Ha Becky hetekkel ezelőtt festett volna le, biztos vagyok benne, hogy egy unott arcú, élettelen tekintetű Ethan Lance nézne vissza rám a vászonról. Most azonban tüzet véltem felfedezni, amit ő gyújtott lángra. A tűznek köszönhetően olyan vidáman ragyog az arcom, ahogyan talán akkor fénylett utoljára, amikor még kisfiú voltam, és anya velem volt. Ez a lány keltette életre bennem azt a fiút, aki anyám balesete óta élve eltemetve sínylődött a bensőmben. Akit még a rock zene vagy Sophia kedvessége sem tudott visszahozni az élők sorába. Emellett annyira élethű a kép, mintha tükörbe néznék.
– Tudtad, hogy iszonyúan tehetséges vagy? – kérdezem lágyan, miközben a vállára teszem a kezem. Végleg abba kéne hagynia a modellkedést, és erre a pályára kéne összpontosítania. Lehet, hogy nem lenne annyira híres, mint modellként, de sokkal értékesebb dolgot tehetne le az asztalra, amit szeret is csinálni. Ezt senki sem kényszerítette rá, látszik rajta, hogy élvezi, hogy szépséges formák születnek meg az ecsete nyomán.
– Á, dehogy, még sokat kéne fejlődnöm – feleli szégyenlősen, és megint elpirul, amikor a válla fölött hátra néz rám. Alábecsüli magát, de ahogy ő rávett arra, hogy ne fussak haza gyáván a klubból, majd én is meggyőzöm arról, hogy ne adja fel a festészetet. De nem most. Jelenleg jobb dolgom is van a győzködésnél.
– Legközelebb folytatod a képet, jó? – kérdezem, miközben gyengéden megpuszilom a füle mögött.
– Miért… most mit szeretnél csinálni? – kérdez vissza kicsit rémülten, de mintha a kíváncsiság is ott bujkálna a szavaiban.
– Gyere velem, és megmutatom. – Magammal húzom, bár az ijedtsége továbbra sem múlik el. Óvatosan magam mellé fektetem az ágyra, és mielőtt bármit is tennék, lekapcsolom a lámpát. Ettől talán még jobban megrémül, annyira feszült, amikor hozzáérek, hogy attól félek, csak elképzeltem, hogy ő is vágyik rám. – Szeretnél inkább hazamenni? – súgom a sötétségbe, és tartok attól, hogy igen lesz a válasza.
– Nem – hallom meg tétova feleletét, amitől kétszer gyorsabban kezd verni a szívem. Kezdetben félénkek a csókjaink, egyikünk sem meri megtenni az első lépést, ami átszakítaná a köztünk lévő gátat. De idővel egyre hevesebbé és hevesebbé válunk, és egyszer csak azt veszem észre, hogy az ingem a szoba másik felébe repül.
Amikor a nap első sugarai a falamra vetődnek, nyűgösen dörzsölöm meg a szemem, aztán rémület lesz rajtam úrrá, amikor üresnek érzem az ágyat magam mellett. Becky sehol sincs, és attól félek, hogy álmodtam az egész éjszakát, vagy hogy rájött, nem kellek neki, és egy szó nélkül faképnél hagyott. Megpillantom az éjjeliszekrényemen pihenő cetlit, amire sietősen firkantottak pár szót, mégis olyan szépnek hat az írása, hogy percekig bámulom, miután elolvastam.

Suliba kellett mennem, de köszönöm a felejthetetlen órákat. Hívj fel délután, ha szeretnél újra találkozni velem.
Becky

Nekem is készülődnöm kéne, mert bár nálunk később kezdődik a tanítás, mivel sokáig aludtam, nincs sok időm arra, hogy beérjek. Fogalmam sincs, hogy fogom kibírni délutánig, a visszaszámlálást rögvest elkezdem. Addig még hat óra van hátra, basszus. Azt hiszem, egész nap a Beckyvel történtekre kell gondolnom, úgy talán majd könnyebb lesz a várakozás. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése