2015. december 21., hétfő

Könyvbe zárt karácsonyok


Megjelent az a karácsonyi antológia, amibe az Angyalom című kisregényemet is beválasztották!

Ki ne szeretné a hideg téli napokban egy jó könyvvel a kezében, a kandalló előtt várni a karácsonyt? A kandalló nem garantált, de az igen, hogy ez a kötet, amit Ön most a kezében tart, a legjobb választás az ünnepi készülődéshez. Tele van különleges, meghitt, mégis mai történetekkel, mindenki talál köztük kedvenceket. Ez a legjobb karácsonyi ajándék: magunk számára, mások számára, és nemcsak a tartalom miatt, hanem mert csupa szeretetből készült. Minden szerző, a műveket válogató zsűritagok, az illusztrátor és az ötletgazda-szerkesztő a szívét adta ebbe a könyvbe, hogy minél több olvasó kaphasson egy darabkát a szeretetükből. A lapokon hangulatos családi történetek, romantikus, elgondolkodtató, vagy épp rejtélyes események elevenednek meg. Megismerhetünk kamaszokat, középkorú és idős szereplőket, sorsokat, lányokat és férfiakat, boldog és szomorú főhősöket itthon és külföldön, de kizárólag mai, magyar írók tollából. Amikor Ön megveszi ezt a könyvet, nemcsak kap, hanem ad is. Ugyanis a szerzők és a kötet létrejöttében közreműködő csapat az eladásból származó profitot művészeti oktatással foglalkozó alapítványnak ajánlják fel, mert hiszik, hogy kicsiny országunkban szükség van a művészekre és az új történetekre, valamint hogy a karácsony lényege az, hogy adjunk.

Ezt írta a művemről Szeifert Nelli, a Prológus csapatának oszlopos tagja:
„Az írónő egy különleges történetet tár a szemünk elé, hiszen egyszerre jelenik meg a valóság és egy olyan világ, amelyben csak nagyon kevesen hisznek. Te hiszel az angyalokban? Lehetne akár a központi kérdése is ennek a műnek. Úgy gondolom, az Angyalom elolvasása után sokan szeretnének hinni abban, hogy mindenkinek van egy őrangyala.
A történet indítása meglehetősen szokatlan egy karácsonyi történethez képest, hiszen ez az ünnep általában a boldogságról, örömről szól. A valóság azonban, hogy ezen a gyönyörű napon is megtörténhet az a tragédia, amire senki nem számít. A főszereplőnk Gemma élete is ezen a napon változik meg örökre.Mennyire lehet boldog az ünnep, ha mindenedet elveszíted? Gemma számára a karácsony ezt követően a fájdalomról szól. A depresszió egyre mélyebbre húzza, lassacskán mindent elveszít maga körül. Az egykori életvidám lány csak árnyéka régi önmagának.
„Nem gondoltam semmire. Nem akartam élni, de meghalni sem, mivel azt se tudtam abban a pillanatban, hogy ki vagyok. (..) de abban biztos voltam, hogy nem én sírok, hiszen lélegezni is alig bírtam. Ő sírt. Sírt, és könyörgött a Mindenhatónak, hogy tartson életben legalább engem.”
Az őrangyalok azonban mindig a legjobb pillanatban jelennek meg és segítenek. Gemma ugyanis egy különleges ajándékot kap. Egy angyalt, pedig soha nem hitt bennük. Damien fiatalon vesztette életét, most esélyt kapott, hogy vigyázzon egy fontos személyre. Az egész történet itt válik misztikussá, hiszen két világ keveredése jelenik meg. Emellett nem maradhat ki a romantika és a szerelem sem, amely csak újabb csavarokat sző a történetbe. Létezik ugyanis szerelem ember és angyal között? Gemma és Damien találkozásai egyszer csak komolyabbra fordulnak. Azonban a szerelmesek az év 365 napjából, csak egyetlen egyet tölthetnek együtt, a karácsony napját! És bizony ez nem az a történet, amely ilyen egyszerűen véget is ér. Fájdalom, démonok, boldogtalanság és sok mást tartogat még számunkra ez a kisregény.
„A boldogság, mint egy tűnő pillangó, újra felsejlett az életemben, és minden erőmmel belekapaszkodtam, hogy ne kelljen többé elengednem.”
Én egyszerűen imádtam, és igenis szívesen olvastam volna még tovább. Egyrészt szerettem, hogy a történet ennyire misztikus, váratlan és megdöbbentő fordulatokban gazdag. Különösen örültem, hogy nem egy tipikus mézes-mázas karácsonyi történetet kap az olvasó. Emellett elgondolkodtatott abban, hogy talán tényleg létezik mindenkinek egy angyala, aki odafentről vigyáz ránk. A legfontosabb mégis, hogy egy tanulságot is tartogatott számunkra a történet. Igenis kaphatunk egy második esélyt arra, hogy beteljesítsük a vágyainkat, álmainkat. Gemma és Damien is megkapta ezt a különleges lehetőséget, mert karácsonykor valóban hihetünk a csodákban!
„Képtelen voltam elhinni ezt a csodát, de a remény, úgy látszik valósággá vált. Megtörtént a lehetetlen, amitől gyorsabban kezdett zakatolni a szívem.”
Ajánlom mindenkinek a novellát, aki szeretne egy olyan karácsonyi történetet olvasni, amelyben az angyalok léteznek. A szerelem továbbra is legyőzhetetlen erő. A valóság és a képzelet olykor eggyé válik. Nem utolsó sorban vágyik valami újszerűre, de mégis karácsonyira!”

Nelli azon kérdésére, hogy honnan jött az az ötlet, hogy a valóságot és egy képzeletbeli világot ötvözzek, ezt válaszoltam:
„Szerettem volna a „szürke” hétköznapokból kiszakítani az olvasókat, és elkalauzolni őket egy olyan világba, ahol még egy ilyen lehetetlen szerelem is beteljesülhet. Szerettem volna kicsit mesés elemeket csempészni bele, hogy aki olvassa, érezze, hogy valóban megérinti a varázslat, és ha csak arra a kis időre is, de higgyen újra a csodákban.”

Így vélekedett Diana Landry, híres blogger író a kisregényemről:
„Egy végzetes autóbalesetnek köszönhetően, a húszéves Damien Abrams és a tizennégy éves Gemma Parks élete örökre összeforr.
Damien, az életében elkövetett hibái vezekléseként azért jár a földön, hogy a mellé rendelt fiatal lány, Gemma életét vigyázza.
Szülei halálát követően Gemma képtelen visszailleszkedni a hétköznapokba. Teljesen magába zárkózva éli magányos mindennapjait nagymamájával és Pearl nevű cicájával. Még a legjobb barátnője, Hannah sem tudja kirángatni a búskomor hangulatból. Gemma nem hisz a csodákban, nem hisz az angyalokban. De egy karácsony éjjel újra találkozik Damiennel és ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét.
“Miután megvacsoráztunk, apa táncolt velem. Minden karácsonykor felkérte az ő kislányát, hogy forogjuk körbe-körbe a házunk nappaliját.”
Nem véletlenül emeltem ki ezt a novellát a többi közül. Bár nem hiszek a túlvilágban és az angyalok létezésében, de mindannyian tudjátok, hogy nagy fantasy rajongó vagyok. Kimnach Alexandra pedig egy nagyon jó történetet alkotott, amikor megírta az Angyalom című novellát. A varázslat, ami körüllengi a novellát magával ragadó. Nincs benne erőszak, káromkodás, vagy hatalmas konfliktus. Persze kérdezhetnétek, hogy akkor mi van benne? Gyász, szeretet, újrakezdés, csoda. Egy kedves kis történet kellemes, édesen romantikus, helyenként megható jelenetekkel. Igazi nőies szórakozást fog nyújtani annak, aki elolvassa. Legfőképpen azok figyelmébe ajánlom, akik szeretik a romantikát egy kis fantasyvel fűszerezni. Mert az angyalok talán mégis léteznek.”

Örömmel töltene el, ha az Angyalomat is elolvasnátok, és persze várom a véleményeket is! Rettentő nagy dolog számomra, hogy első művem megjelenhetett nyomtatott könyv és elektronikus formában is. Kérjétek karácsonyra a kötetet, vagy ajándékozzátok meg vele család tagjaitokat, szeretteiteket!
Az e-könyvet innen lehet többek között megrendelni:
A nyomtatott példányt pedig itt találjátok:
Boldog, békés, meghitt ünnepeket kívánok Mindenkinek! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése